maandag 3 februari 2020

36 uren per week

Utrecht

5 maanden+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Functie-beschrijving

Achtergrond opdracht

Ben jij een kruising tussen een business- informatieanalist, iemand die bedrijfsprocessen kan ontwerpen en een gegevensmodelleerder? Als business analist ben je de verbindende schakel tussen de business, architectuur, ICT en implementatie. Je hebt kennis van al deze deelgebieden en kunt omgaan met de complexiteit die hierbij komt kijken. Je houdt je bezig met het opstellen van requirements-, business- en informatieanalyses en je ontwerpt logische proces- en gegevensmodellen. Je zorgt ervoor dat de mogelijkheden van techniek, wetgeving en bedrijfsvoering verwerkt worden in jouw ontwerpproducten. Je ontwerpt specificaties waarmee functionaliteiten gebouwd kunnen worden. Daarnaast zorg je ervoor dat in de realisatie en implementatie het ontwerp juist wordt geïnterpreteerd. In deze afwisselende functie werk je voor de Shared Service Organisatei CFD. Je werkt met name samen met collega's van CFD en IV zoals de business architect, vendormanager, productowner en/of (technisch/functioneel) ontwerpers bij het IV team facilitair en inkoop. De werkzaamheden zullen met name plaatsvinden binnen een tweetal lopende projecten tw: Generiek Card Management (invoering Rijksbrede toegangspas) en project één administratie (verbetering van de administratie)

Achtergrond opdracht

De Belastingdienst staat momenteel voor een forse veranderopgave. Binnen de Belastingdienst staat het (sub)domein Bedrijfsvoering ('Facilitair en Inkoop') voor de uitdaging processen te centraliseren, uniformeren en optimaliseren. Om het management hierbij optimaal te ondersteunen wordt momenteel gewerkt aan een Domein architectuur waarin vanuit de missie en visie van Facilitair en Inkoop' en de veranderende buitenwereld een helder beeld moet ontstaan van de noodzakelijke middelen om ook in de toekomst optimaal het werk te kunnen doen. Waarbij nadrukkelijk aansluiting wordt gezocht bij rijksbrede- ontwikkeling en -processen. In voorkomende situaties wordt ook aansluiting gezocht met de markt.

 

Functie-eisen

Functie eisen

Opleiding, Certificaten

 • Ervaring met Proces Modelleren en Analyseren
 • Ervaring met Bedrijfsregels modelleren
 • Verzamelen van functionele eisen en opstellen van Globaal ontwerpen.
 • Conceptueel en/of logisch gegevensmodel (Entity-Relationship notatie) op te stellen.

Werk- en denkniveau

 • Een relevante afgeronde HBO-opleiding, bijvoorbeeld in een bedrijfskundige of informatiemanagement richting
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen een grote administratieve organisatie
 • Minimaal 2 jaar relevante ervaring met methoden en technieken op het terrein van procesinrichting en procesontwerp en kennis van facilitaire-/inkoopprocessen
 • Ervaring met projectmanagementtechnieken zoals Prince2 en testaanpakken.

Kennis

 • Specifieke aandacht voor analyseren en omgevingsbewustzijn
 • Kandidaat heeft bij voorkeur relevante ervaring opgedaan in de context van de Rijksoverheid (pré: ervaring bij concerndienstverlener Rijk).
 • Kennis van de door de Belastingdienst gebruikte tooling zoals BiZZdesign Enterprise Studio