z.s.m.

40 uren per week

Groningen

6 maanden+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Functie-beschrijving

De afdeling

Wij zijn verantwoordelijk voor belangrijke delen van de infrastructuur en systemen. Onze afdeling bestaat uit technische specialisten en processpecialisten die gezamenlijk de verschillende diensten ondersteunen, zoals diverse Private Cloud platformen, provisioning/orchestration en Managed-OS diensten. Bij ons kun je een datacenter infrastructuur afnemen als netwerk, storage, virtualisatie en compute.

Ook in de grootzakelijke dienstverlening staan we ons mannetje: wij ontwikkelen en beheren de Cloud van onze organisatie. Dit doen we met de nieuwste technieken van de bekende leveranciers zoals Microsoft, VMWare en IBM. 

Over de functie:

We zitten in de opstartfase van een nieuw team, dat zich bezig gaat houden met het bouwen van een nieuw hypervisorplatform, gebaseerd op OpenStack technologie.

Voor het ontwikkelen en beheren van dit nieuwe hypervisorplatform zijn we op zoek naar een technisch beheerder voor het hypervisorplatform.

Het doel is dat de (interne) afdelingen/teams middels een selfservice portal zelf IaaS diensten kunnen gaan afnemen op de nieuwe hypervisorplatform.

Wat ga je doen:

Je wordt onderdeel van een DevOps-team, waarin wij op een agile manier de dienst verder vorm geven. Een onderdeel van je takenpakket is het uitvoeren van installaties, configuratie en beheer van hypervisorplatform en de (virtuele) netwerk-laag. Daarnaast automatiseer je zoveel mogelijk de beheertaken die nodig zijn om het platform efficiënt te kunnen beheren, zodat we de beschikbaarheid (availability) en business continuity te kunnen garanderen.

 

Functie-eisen

Wie ben jij?

We zoeken een teamspeler met een passie voor hypervisor techniek.

Je hebt een HBO werk en denkniveau en je hebt ruime en recente ervaring met hypervisor omgevingen (ervaring met FusionSphere is een pré). Je hebt kennis en ervaring met het werken met Linux operating systemen.

Je hebt ruime ervaring met backend systemen en integratie en aansturing daarvan met behulp van API calls. Je hebt ervaring met het werken in scrum teams en bent bekend met Jira.

Je hebt sterke affiniteit met opzetten en beheren van hypervisor omgevingen en je hebt basiskennis van (virtual) networking.