dinsdag 1 september 2020

36 uren per week

Groningen

10 maanden+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Functie-beschrijving

Organisatie

DUO verzorgt als uit voeringsorganisatie, zijn de onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexewet-en regelgeving en heeft een uitgebreid dienst en pakket. DUO financiert en informeert onderwijs deelnemers en onderwijsinstellingen. 

Achtergrond opdracht

DUO is de spil in het onderwijsveld van Nederland. Niet voor niets is het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onze belangrijkste  opdrachtgever. Zo leveren wij de ICT-werkplekdienstverlening voor het gehele ministerie, en draait de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) bij ons in  Groningen. Binnen de afdeling Procesmanagement zijn we op zoek naar een medewerker Asset- en Configuratiemanagement/beheerder van de  CMDB.  

Je komt te werken op de afdeling Procesmanagement. Deze adviseert en ondersteunt de verschillende ICT-teams in de uitvoering van hun  processen. Voor deze rol verwachten we de ondersteuning voor het configuratiemanagement-proces.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de  ontwikkeling van een geautomatiseerd gevulde CMDB.

Dit betekent dat er veel tijd besteed wordt aan analyse van het infra- en applicatielandschap,  het analyseren, ontwerpen en realiseren van een passend CMDB model, het analyseren, ontwerpen en realiseren van interfaces en jobs die de data uit meerdere bronnen verrijken en borgen in de centrale CMDB.  

Uiteraard is hiervoor een intensieve samenwerking nodig met alle partijen die de bron-data beheren en partijen die een belang hebben bij de  informatie die uit de CMDB moet komen. 

Functie-eisen

Functie eisen

HBO werk- en denkniveau 3 jaar

Kennis van gangbare servicemanagementprocessen (bv. ITIL, ISM etc.)  - 3 jaar

 

competenties:

Communicatief vaardig en daarbij tonen van overtuigingskracht

Stressbestendig en geduldig

Analytisch 

 

aanvullende kennis:

Infra-structuur (netwerken, security, storage, servers en werkplekken, applicaties)

Tooling & technieken: CMDBuild, Talend for Data Integration, sql, java, data modelleren, api’s, bestands typen (csv, json, xml, etc) Configuratie management: analyse en realisatie CMDB model

Kennis van  de gebruikte bronsystemen: TOPdesk, vCenter, FNMP, ILMT, HP Oneview, WorkSpace One, Splunk, Ansible, Infoblox, Sparx