z.s.m.

36 uren per week

Apeldoorn

1 jaar+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Functie-beschrijving

Informatie over de opdracht

Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.

Binnen Kadaster IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer. Soms werkt het beter om even je zinnen te verzetten en kan je met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken. Daarnaast kan je in overleg met je team vanuit huis werken.

Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Omschrijving project waarbinnen de medewerker te werk wordt gesteld:

Het team Automatische Akteverwerking is op zoek naar een ervaren Senior Java-ontwikkelaar.

Het scrumteam Automatische Akteverwerking ontwikkelt en onderhoudt software waarmee aan het Kadaster aangeboden akten die aan bepaalde eisen voldoen, automatisch kunnen worden verwerkt in de Basis Registratie Kadaster.

Het team werkt met Scrum en DevOps en is daarmee integraal verantwoordelijk voor het volledige platform, van idee tot productie. We ontwikkelen op een Java backend en een Angular frontend. De controles op de akten worden uitgevoerd met XSLT. De Continuous Delivery pipeline wordt volledig containerized met Docker, door de gehele OTAP straat. Pipelines zijn scripted met Jenkinsfiles. We hanteren korte feedback loops om daarmee een beter gevoel te ontwikkelen wat onze klanten en gebruikers nodig hebben.

De Senior Java-ontwikkelaar maakt het technisch ontwerp en realiseert op basis hiervan ook de uiteindelijke software componenten (code). Beide taken vormen de kern van de functie software engineer. Voor belangrijke ontwerpbeslissingen die de architectuur raken (of daar zelfs van afwijken), stemt hij/zij af met de projectarchitect. Hetzelfde geldt voor integratie aspecten, zij het dat de afstemming dan vooral plaatsvindt met de integratie specialist.

Daarnaast is de Senior Java-ontwikkelaar in staat om abstract te denken en mede bij te dragen aan een gedegen visie en architectuur van de dienst. De Senior Java-ontwikkelaar is in de lead, een teamplayer, kan zijn/haar kennis en ervaring overdragen aan het team en biedt waar nodig ondersteuning aan de collega’s.

Verantwoordelijkheden

Opzetten en wijzigen backend-applicatiecode en unittests d.m.v. Java, middels de frameworks (Spring Boot, Hibernate en Camel) en de volgende technieken (JMS, REST, SOAP);

Ondersteunen van testautomatisering: o.a. wijzigen en toevoegen van Glue code (Cucumber, Junit);

Schrijven van nieuwe en onderhouden van oude controles in XLST (XLST 1.0, XLST 2.0, Schematron);

Automatiseren van Deployments (Jenkins, Docker swarm, XL Deploy);

Monitoring beheren (Splunk, Prometheus, Grafana);

Deelnemen aan Scrum / DevOps sessies, waarin het team samen met de Product Owner en gebruikers spart over een gedegen oplossing;

Deelnemen aan de Java community binnen het Kadaster;

Toepassen en bijhouden van Java ontwikkelstandaarden. 

 

Functie-eisen

Eisen waaraan je moet voldoen

• Aantoonbaar afgeronde HBO of WO IT-opleiding;

• Een door de kandidaat zelfgeschreven cv;

• Ervaring binnen een organisatie die, als ZBO, wettelijke taken uitvoert;

• Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Java ontwikkelaar met het Spring Framework;

• Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Java ontwikkelaar met Spring-Boot gerealiseerde RestServices;

• Minimaal 3 jaar ervaring met Docker Swarm;

• Minimaal 5 jaar ervaring met Camel, Hibernate, Cucumber, SOAP en JMS;

• Minimaal 3 jaar ervaring met XSLT 1.0 en XLST 2.0 en schematron;

• Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met succesvol samenwerken in multidisciplinaire (agile) teams en omgevingen, met een politiek/bestuurlijk karakter.


Wie jij bent

• Resultaatgericht;

• Helicopterview;

• Besluitvaardig en vasthoudend; kan zijn/haar eigen pad trekken in een complex krachtenveld;

• In staat om zelfstandig binnen een organisatie te bewegen en omgevingssensitief;

• Communicatief zowel schriftelijk als mondeling sterk;

• Klantgericht;

• Proactief en initiatiefrijk;

• Teamspeler;

• Analytisch vermogen