z.s.m.

36 uren per week

Groningen

6 maanden+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Functie-beschrijving

Opdrachtbeschrijving

Als ux-onderzoeker bij DUO onderzoek je het gedrag, gevoel en de gedachten van onze doelgroepen. Je documenteert en presenteert inzichten op een aantrekkelijke manier en verkent steeds nieuwe mogelijkheden om klanten bij de ontwikkeling van onze dienstverlening te betrekken. 

Bij DUO zijn de ux-onderzoekers ook coach. We helpen ontwikkelteams om zelf gebruikersonderzoek te doen in hun eigen sprint. En je houdt je bezig met service design: hoe kunnen we vanuit het gebruikersperspectief onze dienstverlening verbeteren? Je werkt o.a. aan de ontwikkeling van een vernieuwende DUO App prototype en andere DUO brede UX onderzoeksopdrachten.

Achtergrond opdracht

Het Online team is binnen DUO dé expert op het gebied van human centered design en digitale dienstverlening. We werken aan eigen projecten maar ontwikkelen ook standaarden voor scrumteams binnen de organisatie. Dit realiseren we met een team van ux-onderzoekers, interactieontwerpers, webredacteuren en webanalisten. Het Online team houdt zich bezig met het ontwerpen van een betekenisvolle en aangename gebruikerservaring (user experience) voor de mensen die bij DUO iets moeten regelen bijvoorbeeld voor hun studie of werk.

 

Functie-eisen

Eisen waaraan je moet voldoen

  • Relevante afgeronde HBO/WO opleiding, zoals bijvoorbeeld CMD, industrieel ontwerp
  • Meerjarige UX research ervaring aantoonbaar middels opleidingen, ervaringen
  • Ervaring met verschillende onderzoeksmethoden om gedrag en behoeften van doelgroepen te onderzoeken - 5 jaar
  • Ervaring met het coachen van collega's en het begeleiden van teams bij het zelfstandig afnemen van usability testen - 5 jaar
  • Ervaring met het adviseren over het ontwerpen van services en dienstverleningsconcepten - 5 jaar

Waar verder de voorkeur naar uitgaat

  • Ruime ervaring met human centered design, ervaring met de digitale overheid, kennis van het vakgebied user experience, usability
  • Ervaring met documenteren van onderzoeksresulaten, bv in sticktail
  • Vertalen onderzoeksresulaten in inzichten

Wie jij bent

initiatiefrijk, inleveringsvermogen, creativiteit, organiseren