maandag 19 april 2021

36 uren per week

Assen

5 maanden+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Functie-beschrijving

Organisatie

DICTU levert ICT en digitale diensten voor Ministerie EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Achtergrond opdracht

Binnen het programma Mestapplicatiecluster wordt er een uitvraag gedaan voor een T shaped tester. Je gaat binnen één van de scrum / DevOps teams functioneren en daar de Agile manier van werken ondersteunen en uitdragen. De nadruk zal liggen bij het vervullen van de rol van tester, in de breedste zin van het woord (uitvoeren van testen, opstellen van testplannen, testdossiers onderhouden, begeleiding ketentest, ondersteunen applicatiebeheerders bij uitvoeren acceptatietest) en het analyseren en proberen op te lossen van incidenten op de productieomgeving. Er wordt dus verwacht dat je, naast de testwerkzaamheden, ook andere teamwerkzaamheden wil en kan oppakken (bijv beheer, bouwen). Er is sprake van nauwe samenwerking met de klant en een hoge mate van zelfverantwoordelijkheid. Het kan zijn dat in de loop van het contract ook het draaien van consignatiediensten tot de taken kan gaan horen.

Er worden binnen verschillende projecten en beheerwerkzaamheden diverse functionaliteiten ontwikkeld en naar productie gebracht over de OTAP straat. We zoeken hiervoor een tester met gedegen kennis van Apex en PL/SQL voor het voorbereiden, opstellen en uitvoeren van de testgevallen. Ook het configureren van processen in Apex hoort bij je taken. Daarnaast draag je bij aan het LifeCycleManagement van diverse applicatieclusters. Hieronder wordt verstaan: het analyseren van de verdere levensloop van de applicatie (bijv. uitfaseren, vernieuwbouw, archiveren etc) en het daadwerkelijk uitvoeren van de LCM werkzaamheden. De functionaliteiten worden op een Agile manier ontwikkeld. Je wordt ingezet in een hecht en hardwerkend team, waarbinnen naast het werk (ondanks Corona) ook plek is voor een lolletje of een goed gesprek.

Functie-eisen

Functie eisen

 

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare relevante ervaring met het testen van Apex applicaties
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare relevante ervaring met het testen van Forms/reports applicaties
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare relevante ervaring met agile/scrum
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het configureren van processen in Apex
 • Testen Professional; TMap NEXT Advanced;ISTQB Advanced
 • T-Map Next Foundation

 

Wensen:

 • Topdesk - JIRA
 • Kennis van en ervaring met testautomatisering is een pre.
 • Bekendheid met TriplEforms is een pre.
 • Ervaring met bouwen en testen in PL-SQL en Apex is een pre.
 • Bekendheid met het werken bij de Rijksoverheid is een pré

 

Competenties:

We zoeken een open collega die van aanpakken weet maar daarbij zijn/haar toekomstige collega's niet uit het oog verliest. Iemand die het leuk vindt om voor 100% kwaliteit te gaan, in nauwe samenwerking met de collega's in het team.