z.s.m.

36 uren per week

Groningen

11 maanden+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Functie-beschrijving

Organisatie

DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijn de onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet-en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijs deelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl

Achtergrond opdracht

Coachen en faciliteren van één tot twee ICT-infrastructuur teams binnen de afdeling Werkplekdiensten:

 • Coachen van de teams op gebruik van Scrum Agile principes;
 • Coachen van de teams op zelforganisatie met als doel high performing teams;
 • Coachen van de Product Owner en helpen prioriteren van de backlog;
 • Helpen wegnemen van de impediments;
 • Faciliteren van de teams tijdens de teamsessies;
 • Bewaken van balans in teams en teamdynamiek;  

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de uitvoeringsorganisatie voor het onderwijs en werkt in opdracht van het ministerie van OCW. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens. Zo maakt DUO goed onderwijs mogelijk. Als organisatie die werk maakt van goed onderwijs is DUO een betrouwbare, meedenkende partner voor opdrachtgevers. DUO voert als expert op het gebied van financiële en administratieve processen en als kenner van het onderwijsveld, correct en efficiënt wet- en regelgeving uit.

Over de afdeling Werkplekdiensten

De afdeling WPD is binnen DUO gepositioneerd onder de afdeling Infrastructuur & Exploitatie (I&E) binnen de directie ICT Supply. De directie ICT Supply bestaat uit een technische infrastructuur afdeling en een software ontwikkel afdeling. De afdeling WerkPlek Diensten bestaat uit twee clusters. WPD-EUC(EndUser Computing) en WPD-MAC (Messaging and Collaboration). WPD-EUC is onlangs verdeeld naar 2 teams, omdat DUO tevens de werkplek voor het ministerie van OCW technisch heeft ingericht. WPD-EUC is oa belast met het beheer van 6000 werkplekken op zowel de hoofdlocatie in Groningen, hoofdlocatie ministerie van OCW in Den Haag, en overige locaties verspreid over Nederland. Het betreft hier hoofdzakelijk een VDI-werkplek op basis van VMware View. De werkplek wordt ontsloten middels een Thin Client(DUO). Op de toetslocaties wordt nog gebruik gemaakt van fat-clients. De werkplek van OCW is gebouwd volgens de DUO blauwdruk met een aantal klant specifieke toevoegingen waaronder een laptop/convertible als access device. VMware Workspace One wordt ingezet voor het beheren van het access device en voor de beheren van andere mobiele apparaten. Voor zowel DUO als OCW zijn we de VDI's aan het migreren naar Windows 10. Het cluster WPD-MAC beheert Exchange 2016, Sharepoint 2019, MDM en Skype for Business. MDM doen we middels Citrix XenMobile maar we hebben plannen om hier VMware Workspace One voor in te gaan zetten. Daarnaast staat er voor 2021 een introductie van Teams, ter vervanging van Skype, op de planning. Daar waar nodig ondersteunen de clusters binnen WPD elkaar. Het werk is georganiseerd middels de Scrum Agile principes. Voor deze opdracht zal de scrummaster voornamelijk worden ingezet bij het EUC-DUO-team en mogelijk ondersteund hij/zij ook het team wat een start gaat maken met de introductie van VMware WorkSpace One om naast de VDI-werkplek een beheerde laptop te introduceren. 

 

Functie-eisen

Functie eisen

 

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met Agile werken in een delivery-, service- of DevOpsteam.
 • Minimaal 2 jaar kennis van en ervaring met Scrum en DevOps
 • HBO werk-en denkniveau 

 

Wensen:

 • Ervaring in het coachen van individuen en teams, ervaring in het creëren van samenwerking en zelforganisatie binnen teams.
 • Ervaring in het werken met een Infrateam
 • Ervaring in het toepassen van de Agile principes in een ICT-Infra omgeving.
 • Kennis en inzicht van teambuilding en het groeipad hierin; 

 

Competenties:

 • Coachen, creativiteit, motiveren, teambuilding, samenwerken;
 • Analyseren, plannen en organiseren;
 • Klantgerichtheid, organisatiesensiviteit, adviseren, overtuigingskracht.