dinsdag 10 augustus 2021

36 uren per week

Groningen

5 maanden+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Functie-beschrijving

Organisatie

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Achtergrond opdracht

Business analist in het cluster 'Informatievoorziening' van het programma uniformeren en kwalitatief verbeteren is de schakel tussen de business en de (IV) oplossing. Een business analist identificeert, analyseert en specificeert de eisen en wensen van zowel de business als de opdrachtgever en communiceert deze als bruikbare informatie naar programma, projectteams, organisatie en leveranciers van (IV) oplossingen. Daarbij bestaan de werkzaamheden van de business analist voornamelijk uit de volgende activiteiten:

 • In kaart brengen van wensen en eisen vanuit programma onderdelen aan het Informatie Voorzienings (IV) landschap
 • Analyseren van behoeftes aan de IV en verbeteringen voorbereiden
 • Bewaken en beheren van behoeftes tijdens projecten
 • Opstellen van business cases voor de voorgestelde oplossingen

Eén van de hoofdtaken van het IMG is om materiële/fysieke schade af te doen. De inzet van onafhankelijke deskundigen om de schade op te nemen, te beoordelen, te rapporten en te calculeren is een cruciale schakel in de werkwijze van het IMG. Op basis van het adviesrapport van de deskundigen besluit uiteindelijk het Bestuur van het IMG. Het IMG geeft de deskundige aan de voorkant kaders mee waarbinnen zij hun advies uitbrengen om dit op een zo eenduidige en rechtvaardige wijze te doen. IMG (voorheen TCMG) bestaat sinds maart 2018.Hoewel het IMG dus niet zelf de deskundigenrol vervult, moet zij wel in staat zijn om goed opdrachtgever te zijn; kaderstelling, ontwikkelingen volgen om vroegtijdig de kaders die zij de deskundigen meegeeft te actualiseren en uit te breiden. Maar ook in staat zijn om de kwaliteit van de opgeleverde rapporten te beoordelen en te analyseren en mogelijk dit te verwerken in nieuwe kaders (leerlooping). Bij IMG werken op dit moment ongeveer 600 medewerkers.

 

Functie-eisen

Functie eisen

 • WO denkniveau, bijvoorbeeld technisch, statistische of technische bedrijfskundige achtergrond
 • Minimaal 1 jaar ervaring in het vertalen van business vraagstukken naar eisen en wensen aan ICT / IV
 • Minimaal 1 jaar ervaring met werken in programma en project structuur
 • Minimaal 1 jaar ervaring met het werken in een agile omgeving
 • Minimaal 1 jaar ervaring met het vertalen van processen naar data en het uitvoeren van statistische analyses

Wensen

 • Opdrachtgever - opdrachtnemer relatie
 • De kandidaat heeft werkervaring in soortgelijke opdrachten
 • De kandidaat heeft ervaring in het begeleiden van workshops
 • De kandidaat heeft ervaring met het Groninger aardbevingsdossier is een pre
 • De kandidaat heeft aantoonbare kennis van het proces- en systeemlandschap van de opdrachtgever
 • De kandidaat heeft ervaring met stakeholder management