z.s.m.

36 uren per week

Apeldoorn

6 maanden+ 
Lijkt deze opdracht jou wel wat? En vind je dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie? Schrijf je dan nu in op deze opdracht.
Inschrijven

Functie-beschrijving

OpdrachtbeschrijvingBinnen Integratie Business Service werken we volgens de agile werkwijze in Agile Release Trains en scrumteams. Er zijn meerdere scrumteams die de ontwikkeltaal JAVA gebruiken. Voor diverse teams hebben wij vraag voor een junior Java ontwikkelaar. Het Inning en Betalingsverkeer landschap is een complexe omgeving met veel verschillende applicaties. In de scrumteams wordt gewerkt met een sprintplanning van 2 weken waarbij de ontwikkelaar nauw samenwerkt met de functioneel ontwerper en de testers/test automatiseerders maar ook contact heeft met de eindgebruikers of raakvlakken. Hierdoor is een agile mindset en samenwerking met de diverse disciplines van groot belang.

Achtergrond opdracht
Binnen de IBS-en wordt gewerkt aan (modernisering van) het huidige applicatielandschap.
IBS ontwerpt, ontwikkelt, vernieuwt, levert en beheert herkenbare informatievoorzieningen (solutions) voor de business (ketens en concernonderdelen), waarmee de uitvoering van de Belastingdienst optimaal wordt ondersteund. Hierbij worden generieke voorzieningen vanuit GBS, STS, DCS, de markt en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende solutions en services.
De verschillende IBS-en zijn o.a. Schenk- en Erfbelasting, Loonheffing, Omzetbelasting, Toeslagen, Inning en Betalingsverkeer, Autobelasting

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.
Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.
 

Functie-eisen

Eisen
Professionele Kennisgebieden
Programmeren

Kwaliteitenprofielen
2.1.1 Applicatieontwikkeling

Werk- en denkniveau
HBO werk- en denkniveau

Wensen
Competenties
Samenwerken
Klant- en resultaat gericht 

Initiatief / Pro-actief 

Flexibel

Plannen en organiseren

Aanvullende kennis
Kennis en/of ervaring met SAFe methodiek
Bereidheid om testautomatiserings tooling eigen te maken
Je beheerst diverse frameworks en tooling die wij gebruiken onder andere Java EE, Wicket, Angular of Spring MVC, Maven, Jenkins, SonarQube, Git en Jira.
Presentatie technieken

Overige functiewensen

Als senior wordt verwacht dat je een visie hebt, de collega ontwikkelaars kunt begeleiden en coachen.