z.s.m.

36 uren per week

Almelo

7 maanden+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Functie-beschrijving

Opdrachtbeschrijving
Als senior developer draag je bij aan de sprintmatige voortbrenging van onze applicaties. Je bijdrage dient zich te conformeren aan de huidige werkwijze van het team, geënt op de invulling van de ‘Definition of Done’.
Als developer ben je lid van één van de development-teams. Je draagt bij aan zowel het opstellen van de user stories als het vertalen daarvan naar technische oplossingen die binnen de architectuur passen. Je vervaardigt de programmatuur, waarbij het draait om het ontwerpen, coderen en samenstellen van een product dat voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Die geef je mede vorm door toepassing van onze code standaarden en het dagelijks meten van de codekwaliteit, het bouwen van veilige software, en het bijdragen aan unit-/integratietests en functionele tests. We hanteren de Agile- en Scrum-methodiek in combinatie met continuous delivery engineering practices voor het ontwerpen, bouwen, testen en het in productie nemen van applicaties. Je hebt dan ook gedegen kennis van coding conventions, test driven, development, continuous integration en -deployment.

Achtergrond opdracht
De Digitaliserings- en Archiveringsdienst (DAD) is op zoek naar een senior developer die kan bijdragen aan het beheer en ontwikkeling van onze systemen. Mede door de komst van een aantal diverse (grote) projecten een nieuwe aansluitingen is uitbreiding van het team noodzakelijk. Momenteel bestaat de DAD uit 2 DevOps teams, deze moet uitgebreid worden met een 3e team.

Organisatorische context en cultuur
De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een rechtvaardige en veilige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Wij bouwen aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.
 

Functie-eisen

Eisen
Opleiding, Certificaten, Kennisniveau
HBO werk- en denkniveau
Kennis van GIT en Maven.
Kennis en ervaring met relationele databases en het schrijven van SQL queries.

Ervaring in theoretische en praktijkgerichte kennis van systeemontwikkeling en- beheer in een Java- en een Oracle-omgeving

Je beschikt over aantoonbare kennis van berichtenverkeer op basis van XML/XSLT

Je bent op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied van systeemontwikkeling (zowel technieken, tooling als werkwijze)
 

Professionele kennisgebieden

Programmeren

Kwaliteitenprofielen

2.1.1 Applicatieontwikkeling


Werk- en denkniveau
Aantoonbare ervaring met software development in Java (5 jaar werkervaring)

Meerdere jaren aantoonbaar gewerkt in een agile en/of devops omgeving (3 jaar werkervaring)
Aantoonbare ervaring met Rancher, Docker, Jenkins en Kubernetes (2 jaar werkervaring)
Aantoonbare ervaring met software development in Angular (2 jaar werkervaring)

Wensen
Competenties
De kandidaat beschikt over ervaring met service georiënteerde architecturen
De kandidaat kiest gemotiveerd voor software development met al zijn facetten, en wil zich daar verder in ontwikkelen

Aanvullende kennis
Het is een pre als een kandidaat ook kennis heeft over 1 of meerdere van de volgende onderdelen; Jenkins, OpenAPI, ElasticSearch, APM, OpenLDAP, Oracle Designer en/of Testcafe (testtooling).

Overige functiewensen

Analytisch en klantgericht
Kennis van Gitlab is een pre
Kennis van PL/SQL en/of Oracle Designer is een pre