donderdag 1 september 2022

36 uren per week

Leeuwarden

1 jaar+ 
Lijkt deze opdracht jou wel wat? En vind je dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie? Schrijf je dan nu in op deze opdracht.
Inschrijven

Functie-beschrijving

Organisatie

Het CJIB is een relatief jonge en ambitieuze uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en is gevestigd te Leeuwarden. Ruim 1000 gedreven medewerkers zorgen ervoor dat onze taken op de juiste wijze, ondersteund door adequate ICT en binnen de beschikbare middelen worden uitgevoerd.

De ICT-organisatie heeft een interne schil met de mogelijkheid flexibel bij te schakelen. Het CJIB werkt met DevOps-teams. Zij ontwikkelt en beheert hoogwaardige (ICT) producten.

Achtergrond opdracht

Als Agile Analist bij het CJIB speel je een cruciale rol in het functioneren van ons complexe applicatie landschap. Je werkt op de afdeling ICT aan de automatisering en digitalisering van onze kernprocessen.De systemen die je samen met jouw collega’s ontwikkelt en optimaliseert dragen bij aan een persoonsgerichte, effectieve en efficiënte benadering richting de burger. Voor deze opdracht wordt een ervaren analist gevraagd die ervaring heeft met applicatie migratie trajecten. 

Als Agile Analist vervul je een belangrijke rol op het snijvlak van de business en ICT door te zorgen voor up-to-date informatiesystemen van hoge kwaliteit. Je bent betrokken bij het gehele project vanaf idee tot en met IT. Doordat je goed luistert, de juiste vragen aan jouw opdrachtgever(s) stelt en goed doorvraagt weet je te achterhalen wat hij graag bereiken wil. Daardoor kan de beste oplossing worden gebouwd door het scrumteam waarin je werkt. Jouw taken zijn onder andere het beschrijven van (onderdelen van) nieuwe informatiesystemen en het voorbereiden van aanpassingen aan bestaande informatiesystemen. Je signaleert zowel vooraf als tijdens de uitvoering tegenstrijdige of conflicterende ontwikkelingen en adviseert over de haalbaarheid van de projecten en beschrijft de (technische) oplossingsrichting. Je bent in staat een businessopdracht klein te maken. Je weet deze te vertalen naar onderling samenhangende en iteratief/incrementeel waarde toevoegende epics, features en/of userstory’s. Afhankelijkheden en beperkingen spoor je actief op, bespreek je met stakeholders en voorzie je van oplossingsscenario’s Je werkt de producten waar mogelijke uit op grafische wijze, voor een ieder op een eenduidige manier te interpreteren. Ook stel je objectmodellen op. In deze functie werk je veel samen met project/productmanagers, collega analisten, gebruikers en productowners.

Functie-eisen

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift 
 • Minimaal 2 jaar een afgeronde HBO (IT-) opleiding en bijbehorend HBO Werk-denkniveau
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare kennis van ontwerptools/-methoden,hulpmiddelen voor versiebeheer en grote systeemontwikkeling en ontwerpen van user interfaces. 
 • Minimaal 1 jaar Agile/Scrum ervaring en DevOps werken 
 • Minimaal 1 jaar ervaring met visualisatie
 • service architectuur, UML en andere relevante ontwerpmethodieken 
 • BPMN, PostgreSQL

Wensen

 • Kennis van het innen en incasso (strafrechtelijke) proces
 • T-shaped medewerker (inzetbaar breder dan alleen in aangevraagd profiel/functie)

Competenties

 • Analytische vaardigheden
 • pro-actief en klantgericht
 • communicatief en sociaal vaardig Sterk in organiseren 
 • Geen 9-5 mentaliteit