maandag 30 januari 2023

36 uren per week

Leeuwarden

1 jaar+ 
Lijkt deze opdracht jou wel wat? En vind je dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie? Schrijf je dan nu in op deze opdracht.
Inschrijven

Functie-beschrijving

Organisatie

Het CJIB is een relatief jonge en ambitieuze uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en is gevestigd te Leeuwarden. Met ruim 1000 medewerkers, is het CJIB hét inning- en incassogezicht van de overheid. Het CJIB is bij de meeste Nederlanders bekend als verwerker van de verkeersboetes. Minder bekend is dat het CJIB ook de coördinatie van strafrechtelijke beslissingen voor zijn rekening neemt. Het CJIB zorgt daarbij voor grip en zicht op strafrechtelijke beslissingen, waardoor sturing en bijsturing op de tenuitvoerlegging kan plaatsvinden.

Achtergrond opdracht

Algemeen: Als DevOps / Cloud Engineer werk je vanuit het principe “meten is weten, gissen is missen”. Door jouw reeds opgedane kennis van Software Ontwikkeling, lifecycle onderhoud (monitoring, alerting en logging), CI/CD en van markt trends plus ontwikkelingen, weet jij hier in de praktijk goed invulling aan te geven. Belangrijker nog, dan ervaring, vinden wij de juiste mindset. Je hebt HBO werk- en denkniveau en als persoon ben je nieuwsgierig, flexibel, hulpvaardig en security- en privacy bewust. Dit vraagt van jou een uitgebreide set aan vaardigheden (TShaped professional). Zo beschik je niet alleen over analytisch vermogen, maar heb je ook sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden. Je kunt goed luisteren en je voert gedurende jouw werkdag gesprekken met testers, ontwikkelaars, operations en specialisten op het gebied van monitoring en security. Je hebt een sterk probleemoplossend vermogen: bestaande structuren, methoden en technieken neem je als leidraad maar wanneer nodig ben je in staat met de beschikbare gereedschappen en materialen iets nieuws te bouwen of aan te passen.

Eindkwalificaties:

Kennis v.w.b. softwarontwikkeling: Cloud inrichting. Methoden en technieken voor Agile ontwerp met name Agile, Scrum, Kanban en MVP. Programmeren naast Java 11+ ook Spring (Boot), Angular, Golang. Applicatieontwikkeling: Docker, Kubernetes.

Ervaring in Lifecycle onderhoud (monitoring, alerting en logging), Continuous Integration and Continuous Delivery (CI/CD) en Pipelines (Jenkins), Ansible ('Infrastructure As Code'), Helm, Kubespray, GitOps

Als onze nieuwe DevOps / Cloud Engineer kom je te werken in het expertiseteam Platform Cloud. De zes collega’s in dit expertiseteam bouwen, onderhouden en ontwikkelen de eigen CJIB Cloud omgeving gebaseerd op Kubernetes. Deze private Cloud draait nu (nog) op de eigen CJIB hardware. In de toekomst zullen we meer en meer ontwikkelen naar een hybride cloud omgeving, waarin we onze eigen CJIB omgeving zullen combineren met gebruik van diverse overheids- en/of publieke cloud diensten (Azure). 

Functie-eisen

Functie eisen

 • Basiskennis van Enterprise Linux varianten (CentOS/RHEL- & Debian based) 
 • Ervaring met Java  

Wensen:

 • Ervaring met Logging & Monitoring in Cloud omgeving
 • Begeleiding van de migratie naar Cloud (vanaf huidig RHEL/CentOS omgeving)
 • Golang (beginner & advanced)
 • Architectuur van een (private/public) Cloud inrichting 
 • T-shaped medewerkers (breder inzetbaar dan alleen in aangevraagd profiel/functie)
 • De volgende termen spreken je heel erg aan: "Automate Everything", "Security by design", "API First en Cloud Native Development" 
 • Liefst een relevant HBO-diploma

Competenties:

 • Analytische vaardigheden
 • Pro-acief
 • Communicatief en sociaal vaardig