Henny Hagendoorn

Java Developer


Henny is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen voor de master Nederlands Recht. Wat haar vooral aansprak in het juridische vakgebied is de uitdaging om complexe vraagstukken op te lossen. 
Naast haar interesse voor het juridische heeft ze een sterke interesse in de ICT. Dit heeft zij weten te combineren in haar scriptie die over cybercrime en hacken gaat.

Wat haar aanspreekt aan ICT in het algemeen en programmeren in het bijzonder zijn de vele mogelijkheden en toepassingen die het heeft. Vooral het uitvinden en proberen om met je code een programma te laten doen wat je wilt spreekt me aan. Voordat ze bij RSVIER aan de opleiding tot Java Developer begon, is ze door middel van zelfstudie meerdere programmeertalen gaan leren. In eerste instantie waren dat de talen gericht op het maken van websites. Zo kan ze haar weg in HTML, CSS en JavaScript (jQeury) goed vinden. Daarnaast heeft ze de basis van C# gehad en kan ze hierin simpele programmaatjes maken. Ook heeft ze een begin gemaakt met Ruby en Python. En, nu ze steeds beter word in Java, beleeft ze ook steeds meer plezier aan programmeren.

Ze kijkt ernaar uit haar verworven kennis in de praktijk te brengen. Henny is sociaal en communicatief, en werkt graag in een team. Ook wil ze zich graag blijven ontwikkelen, want ze is erg leergierig.