Uitstel Handhaving wet DBA

Onlangs heeft de belastingdienst een brief verzonden, waarin is aangegeven dat vanwege de onrust en onzekerheid bij opdrachtgevers en opdrachtnemers, de handhaving van de wet DBA is uitgesteld tot 1 januari 2018.

De belastingdienst zal samen met verschillende partijen, waaronder de sociale partners, de arbeidswetgeving onder de loep nemen. Reden hiervoor is dat opdrachtgevers en ZZP-ers ervaren dat de arbeidswetgeving niet meer past bij het huidige maatschappelijke beeld van een arbeidsverhouding.  Het kabinet zal onderzoeken welke criteria van belang zijn bij de bepaling of er sprake is van loondienst. 

Er zullen tot 1-1-2018 in ieder geval géén naheffingen plaatvinden!

FullRed heeft voor de detachering van al haar ZZP-ers reeds nieuwe overeenkomsten opgesteld die zijn gebaseerd op door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomsten. Hiermee sluiten we volledig aan op de nieuwe wet DBA. Eventuele aanscherpingen of wijzigingen in de regelgeving die van kracht zou kunnen worden vanaf 1-1-2018 zullen we uiteraard vroegtijdig communiceren met onze opdrachtgevers en ZZP-ers en tijdig verwerken. Hiermee zorgen we dat we altijd werken in overeenstemming met de vigerende wet- en regelgeving.