Laatste nieuws wet DBA

Uitstel wet DBA tot in ieder geval 1 juli 2018

Op de site van de belastingdienst valt te lezen dat de handhaving van de Wet DBA uitgesteld wordt tot in ieder geval 1 juli 2018, tenzij men u als kwaadwillend ziet. Opdrachtgevers en zzp'ers hoeven zich dus geen zorgen te maken, indien er achteraf sprake is van een dienstbetrekking. Dan krijgen ze in ieder geval tot 1 juli 2018 géén correctieverplichtingen of naheffingsaanslagen loonheffingen. Ook kunt u daarvoor tot die tijd geen boetes krijgen.

De handhaving is eerder al uitgesteld tot 1 januari 2018. Een nieuw kabinet beslist over wat er verder gebeurt met de wet DBA. In ieder geval moeten opdrachtgevers en opdrachtnemers voldoende tijd krijgen om hun werkwijze zo nodig aan te passen. Daarom is besloten de handhaving opnieuw uit te stellen.

FullRed heeft voor de detachering van al haar ZZP-ers reeds nieuwe overeenkomsten opgesteld die zijn gebaseerd op door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomsten. Hiermee sluiten we volledig aan op de nieuwe wet DBA. Eventuele aanscherpingen of wijzigingen in de regelgeving die van kracht zou kunnen worden vanaf 1-7-2018 zullen we uiteraard vroegtijdig communiceren met onze opdrachtgevers en ZZP-ers en tijdig verwerken. Hiermee zorgen we dat we altijd werken in overeenstemming met de vigerende wet- en regelgeving.