Volgens Rabobank groeit de ICT markt!

Perspectief


Groei in 2015
De verwachting voor de ICT markt is een groeiende markt (volume ontwikkeling >3%). De ICT sector is conjunctuur gevoelig en profiteert nu van de aantrekkende economie. Daarnaast zijn efficiency, cloudoplossingen en big data de drivers achter deze groei. Ook kostenbesparingen spelen bij veel bedrijven een rol. De vraag naar cloudoplossingen neemt dan ook toe. De groei van de cloud, steeds snellere verbindingen en meer breedband zorgt ook voor groei van de digitale  infrastructuur; datacenters en de hostingsector profiteren. Onze positie als ‘gateway-to-Europe’  en het feit dat Cloudoplossingen makkelijker internationaal schaalbaar zijn, maakt dat kansen op het internationale vlak liggen. Minder positief zijn de vooruitzichtzichten voor de telecomsector; de teruglopende opbrengsten uit spraak kunnen niet worden opgevangen door de inkomsten uit data. De aantrekkende economie, het toenemende belang van ICT en de groei van de cloud zorgen voor een positief sentiment.

Lange termijnverwachting positief
De prognose voor de lange termijn is positief. ICT neemt een steeds belangrijker plaats in bij bedrijven of het nu gaat om marketing, data of efficiënte (werk)processen. Dit geldt voor vrijwel alle sectoren in het MKB. Om maximaal te kunnen profiteren van deze toenemende vraag zal de sector meer moeten samen werken. Klanten willen meer inspraak en simpele ICT-oplossingen. De vraag van klanten om geïntegreerde oplossingen vraagt om co-creatie in de ICT-keten. Deze vraag wordt mede ingegeven door trends als Internet-of-Things, big data en mobiel. Datacenters en hosters (de Infrastructure-as-a-service en  Platform-as-a-service lagen) en software ontwikkelaars  creëren kansen door meer samen te werken en totaaloplossingen bij de klant neer te leggen. Zeker nu de klant de eigen ICT-afdeling steeds meer afslankt en zich richt op de eigen kernactiviteit. Het enige risico voor de sector blijft de beschikbaarheid van kwalitatief personeel. 

Laat nu juist dit laatste een belangrijk speerpunt van Fullred zijn! Wij zijn positief gestemd en zien het aantal aanvragen en gelukkig ook het aantal inzetten stijgen!
 
Sokhina Atzema, Marco Hartman & Freddie van den Berg