z.s.m.
36 uur per week
Groningen
1 jaar+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Opdrachtomschrijving

Mogelijkheid (deels) thuis te werken

Over de organisatie

DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijn de onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet-en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijs deelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl

Over deze opdracht

Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zowel Java als Angular kan. Je hebt veel ervaring met front end applicaties. Je werkt samen met andere DevOps teams en met andere software ontwikkelaars in een omgeving, die voortdurend in beweging is. Je zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige en snelle realisatie van de gekozen oplossing. De kandidaat moet communicatief vaardig zijn en voorkeur hebben voor nieuwe technologieën. Je bent ook in staat om een junior developer te begeleiden. 

Achtergrond opdracht

DevOps Team GFT – Inburgeren in Nederland mogelijk maken

Team GFT werkt voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het team maakt inburgeren in Nederland mogelijk door een aantal applicaties aan te bieden aan inburgeraars en gemeentes. 

Hoe werken we?

Team GFT is een volwassen en multidisciplinair DevOps team met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. We werken met de Scrum methodiek in sprints van drie weken. Elke sprint leveren we nieuwe functionaliteit op of verbeteren we de applicaties die we in beheer hebben. Als developer werk je dagelijks nauw samen met de OPSers, Testers en Ontwerpers om samen te bepalen hoe we diverse en uiteenlopende vraagstukken omzetten in creatieve IT-oplossingen. 

Hoe bouwen we?

Per user story bepalen we vooraf wat en hoe we gaan bouwen. Hier begint ons ontwikkelproces en ook jouw input is hier nodig. Vervolgens bepalen we de hoeveelheid werk die we in een sprint op kunnen pakken. Vanaf dag één van de sprint starten we met bouwen, testen en, waar nodig, ontwerpen. We werken aan een portaal voor inburgeraars (Mijn Inburgering) waar zij diverse zaken kunnen inzien, aanvragen en wijzigen en aan een portaal voor gemeenten(Portaal Inburgering). Daarnaast werken we aan een online portfolio dat inburgeraars voorbereidt op de Nederlandse arbeidsmarkt. We zijn ook bezig met de ontwikkeling van een applicatie voor onze mensen van klantafhandeling, zodat zijn inburgeraars sneller kunnen helpen. 

Het is belangrijk dat we dit alles volgens de nieuwste methodieken en standaarden doen, dus ontwikkelen we met Spring Boot, de nieuwste Angular versie, een moderne delivery-straat en diverse testtools. Hierdoor behalen we elke sprint kwalitatief hoogstaande code waar we achter staan. We moeten voldoen aan beveiligingsnormen en normen voor toegankelijkheid van onze applicaties.

Eisen/wensen

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar werkervaring met Angular
 • Minimaal 2 jaar ervaring met Agile / scrum
 • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring met het bouwen van Frontend Applicaties tegen een SOAP en/of REST webservice.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring met Java

Wensen

 • Kennis van back-end en met name front-end development
 • Kennis en affiniteit met software architectuur
 • Naast de ontwikkeltaken kennis van accesibility, ssecurity, testing en continious delivery
 • Relevante werkervaring met het oplossen van productie-incidenten
 • 2 jaar relevante werkervaring met het gebruik van container technologie (zoals Kubernetes of Open Shift)

Competenties

 • In staat mee te denken met allerhande team- en ontwikkelprocessen en handelt pro-actief.
 • In staat om samen te werken in een Devops team, bestaand uit developers, OPS-ers, Requirement engineers/UX-ers en testers.