z.s.m.
36 uur per week
Apeldoorn
6 maanden+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Opdrachtomschrijving

Over deze opdracht

Binnen de afdeling Inning & Betalingsverkeer (I&B) werken diverse Scrum ontwikkel teams in Agile Release Treinen (ART's). Een van deze ART's is de trein Invordering waar het invorderen van belastingschulden centraal staat. De applicatie Invordering Lokaal (INL) ondersteunt de uitvoering en monitoring van het proces invorderen. Dit is het team waarin je komt te werken.

INL is een IBM mainframe (MF) applicatie ontwikkeld in COBOL-CICS met een DB2 database als primaire opslag. De kern van je werkzaamheden bestaat uit het voorbereiden, uitvoeren en rapporteren over de resultaten van functionele- en integratietesten. Je vertaalt acceptatie criteria vanuit de business naar logische en fysieke testcases en voert wijzigingen uit in een DB2 database. Hierbij maak je gebruik van SQL statements of in sommige gevallen COBOL testscripts. De frontend testen voer je uit via de COBOL-CICS applicatieschermen. De producten die de ontwikkelaars aan je opleveren zijn geschreven in COBOL. Het is daarom wel belangrijk dat je deze programmeer taal goed begrijpt. Documentatie en rapportages leg je vast in Confluence en de Scrum planning gebeurt in Jira.

Naast het traditionele functionele testwerk is er ook ruimte voor testautomatisering middels Robot Framework (RFW) en de programmeertaal PYTHON. Deze nieuwe ontwikkeling gaat in de komende jaren een belangrijk onderdeel zijn binnen onze teststrategie. Hierin kan jij samen met de andere teamleden doorontwikkelen. Als medior Tester MF krijg je begeleiding op maat van een zeer ervaren collega en andere collega’s van binnen en buiten het team. Doelstelling is te groeien naar een senior Tester MF. 

Achtergrond opdracht

In deze functie test je de software op het mainframe. Je signaleert knelpunten, stelt oplossingen voor en richt je op de kwaliteit van het eindproduct. Ook de opmerkingen van gebruikers grijp je aan om de software naar een hoger niveau te tillen. Als multidisciplinair teamlid werk je mee als schakel tussen alle IT-specialismen en zorg je voor een goede onderlinge communicatie en samenwerking zowel binnen als buiten het team.

Je begrijpt de principes en best-practices van testautomatisering en weet deze toe te passen. Je geeft zowel richting als invulling aan het functioneel en geautomatiseerd testproces. Zo zorg je samen met je team dat bij de verschillende Scrum gebeurtenissen en SAFe events de gecommitteerde sprintdoelen gepland en gehaald worden

Eisen/wensen

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau (aan te tonen door diploma of assessment)
 • Je beheerst de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk, op minimaal B2 niveau.
 • Je hebt kennis van de ontwikkel- en voortbrengingsprocessen op het Mainframe (Cobol/CICS/DB2).
 • Je bent goed bekend met de Atlassian producten als Confluence en Jira. 
 • Als medior tester heb je minimaal 1 jaar werkervaring met het testen van Mainframe programmatuur (COBOL/CICS/DB2)
 • Je begrijpt de principes en best-practices van testautomatisering (RFW) en weet deze toe te passen. 

Wensen

 • Kennis van Robot Framework en Python als programmeertaal is een pre
 • Kennis van SQL als programmeertaal is een pre
 • Je bent bekend met een aantal testtechnieken is een pre
 • Het volgende moet binnen het jaar gehaald worden: Certificaat Robotframework
 • Je heb kennis opgedaan in complexe bedrijfprocessen (is een pre).
 • Je bent bereid om minimaal 1 keer in de week op kantoor in Apeldoorn te werken.
 • De vaste kantoor dag voor team INL is de dinsdag.
 • Je bent fysiek aanwezig bij de Agile Safe Program Increment planningen.
 • Dit zijn 2 dagen per kwartaal 2 te Apeldoorn (diverse locaties in de stad).