z.s.m.
36 uur per week
Groningen
6 maanden+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Opdrachtomschrijving

Opdrachtomschrijving:

Informatie over de afdeling:

Je gaat werken op de afdeling IT Strategie en Portfoliomanagement binnen het bedrijfsonderdeel Technology – met zo’n 350 IT-professionals. Onder deze afdeling vallen 2 vakgroepen: Agile Coaching en Transitiemanagement. Samen met 4 andere Agile coaches zit je in de vakgroep Agile Coaching.

Jullie doel is om de IT-organisatie verder te brengen tot een goed werkende matrixorganisatie, om zo sneller te kunnen vernieuwen – voor onze klanten én voor onszelf. Vakgroep bestaande uit 5 (4,5) Agile coaching en maakt deel uit van de afdeling IT strategie en portfoliomanagement.

Met een schat aan ervaring als Agile coach ben jij klaar voor het grote werk. Bij ons kom je in het hart van de Agile transformatie. Daarin ga jij richting geven, de lead nemen en de organisatie in beweging brengen. Zet jij graag jouw talent in voor deze complexe en omvangrijke transitie? En til je het SAFe-framework bij ons naar een volgend niveau? Dan zijn we benieuwd naar je ervaring en motivatie!

We zitten midden in de transitie naar een Agile omgeving en hebben daarvoor met het SAFe-framework de basis gelegd. Aan jou als Agile coach de taak om dit framework verder van de grond te krijgen. En om medewerkers en teams in de organisatie te begeleiden en coachen in de nieuwe way-of-working. Daarvoor treed je op als een change agent die een cultuur van continu leren en verbeteren bevordert. Je organiseert trainingen en assessments en creëert een omgeving waarin teams zelf organiserend en zelfsturend kunnen werken. Je werkt samen met stakeholders op alle niveaus van de organisatie om de adoptie van agile werken te stimuleren. Kennis meebrengen en overdragen wat betreft Agile transities. Meedraaien in de vakgroep en lid van de Agile Center of Excellence.

In deze functie verwachten we van jou dat je:

 • workshops en trainingen faciliteert om de organisatie te helpen bij het identificeren en oplossen van obstakels;
 • minimaal 5 jaar ervaring;
 • de product- en IT organisatie coacht en traint om agile teams effectief te laten (samen)werken;
 • SAFe events begeleidt en mede organiseert;
 • bijdraagt aan het identificeren en oplossen van obstakels van ons SAFe-framework;
 • onze productorganisatie coacht en traint om de agile teams effectief te laten samenwerken;
 • de voortgang van de agile transformatie monitort en verbeteringen en interventies identificeert.

 

Eisen/wensen

Kwalificatie eisen:

 • Senior Agile Coach met aantoonbare ervaring in Agile transities obv SAFe framework in een middelgrote organisatie. - MUST
 • heb je minimaal 5 jaar ervaring in Agile coaching;
 • heb je ervaring in het begeleiden van Agile-transities;
 • heb je een hbo-diploma.

Soft skills:

 • Neemt de lead en geeft richting, maar kan ook goed samenwerken in een team van Agile coaches.
 • Je hebt een luisterend oor en bent ook niet op je mondje gevallen. Collega’s op elk niveau in de organisatie vinden in jou een kundige gesprekspartner met inlevingsvermogen én een eigen mening. Het komt goed van pas dat je zowel de taal spreekt van de business als van ICT. Dat je de complete organisatie gaat coachen en processen gaat door ontwikkelen, daar kijk jij al naar uit. Want hoe complexer en omvangrijker de klus, hoe leuker jij het vindt.
 • Plannen en organiseren heb je natuurlijk strak in de vingers en je neemt graag het initiatief. Je weet hoe je verandering in een organisatie teweeg brengt. En je vindt het fijn om dat sámen te doen.