z.s.m.
36 uur per week
Rotterdam
1 jaar+ 
Deze opdracht is inmiddels gesloten.
Bekijk de actuele opdrachten!

Opdrachtomschrijving

Opdrachtomschrijving:

In jouw rol als Back End Developer:

Draag je bij aan onze IoT doelstellingen. Belangrijker nog geloven wij in; groeien door te leren, leren door te groeien. Bij IoT zijn we bezig met een vernieuwend concept, we zijn altijd op zoek naar de laatste trends en naar slimme manieren om waarde te leveren voor de klant.

Je werkt samen in ons M2M Connectivity & Portal Experience team. Dit team staat bekend als multidisciplinair team met hoge technische expertise op het gebied van de IoT Portal. Je vindt hier collega’s met back end, front end en UX expertise. Het is naast de inhoudelijke skills ook nog erg gezellig: actief wandelen tijdens de lunch, tafelvoetballen en socializen op de donderdagborrel. We zijn te vinden op de 16e etage van ons prachtige pand in Rotterdam aan de Wilhelminakade.

Werkzaamheden

Als Backend Developer Java bij KPN ben jij het brein achter technische oplossingen op het gebied van onze IoT Portal en connectiviteit . Je zorgt ervoor dat we onze klanten vooruitstrevende IoT-diensten kunnen bieden. Uniek omdat we de gehele IoT keten van meten (hardware), versturen (netwerk), dataverwerking en een informatie portal kunnen bieden.

Als Backend developer in ons team:

 • Heb je een sterke focus op Back-end-ontwikkeling in Java (Spring Boot);
 • Ben je sparringpartner voor je team genoten en deel je actief kennis uit met andere teams;
 • Neem je deel in technische refinements en het ontwikkelen van designs voor oplossingen;
 • Werk je, samen met je collega’s, aan continous improvement;
 • Bouw je met het Portal team aan nieuwe mogelijkheden van onze IoT propositie, je krijgt de ruimte om creatieve ideeën en oplossingen te implementeren;
 • Streef je naar efficiënte automatisering (door middel van CI/CD pipelines, kubernetes, helm, etc.) om het beheren van de omgeving makkelijker te maken.

Omschrijving afdeling & team

Je komt te werken bij een van de snelst groeiende business units van KPN met een groei ambitie (en realisatie) van meer dan 10% per jaar. Samenwerking in een jong, proactief, en ambitieus team dat elkaar uitdaagt om er het maximale uit te halen. Met KPN IoT hebben wij impact op de maatschappij van vandaag en morgen. Wij geloven dat IoT in alle segmenten van de samenleving een verschil kan maken. Onze klanten nemen onze bewezen connectivity dienstverlening af, en we zijn als IoT Development volop bezig met de ontwikkeling van het KPN Things platform. Hiermee bieden wij onze klanten alles aan om waarde uit IoT te halen; van hardware en connectiviteit tot data management en applicaties.

Eisen/wensen

Competenties kandidaat

 • Agile Scrum;
 • Je bent enthousiast over je vak en weet anderen te enthousiasmeren;
 • Vindingrijk en oplossingsgericht;
 • Continue drive om jezelf te verbeteren. Je bent in staat zelfreflectie toe te passen en staat open voor feedback;
 • Kennisuitwisseling is voor jou belangrijk en je wil hier een actieve bijdrage aan leveren;
 • Communicatief sterk met een actieve instelling.